web analytics

5:2 Dieten

Det finns en ny version av periodisk fasta som kallas för 5:2 dieten. Dieten har sitt ursprung i Storbritannien. 5-2 dieten är en diet som innebär att man kraftigt begränsar intaget av kalorier två dagar i veckan och äter normalt de övriga fem dagarna. Under de två dagarna äter man max 500-600 kcal per dag. Dessa dagar ska inte följa varandra. Prova tex att fasta måndag och torsdag. På så sätt behåller du din naturliga ämnesomsättning. Färre kalorier gör att vi orkar mer, tappar fettmassa.

Du kan själv välja när och hur du vill fördela dina kalorier under de två faste dagarna. Vissa delar upp de på två måltider medan andra äter bara en gång t.ex en rejäl frukost eller flera mindre måltider. Bäst är att äta bara en måltid.
När vi äter så är kroppen inställd på att lagra och när vi inte äter så är kroppen inställd på att förbränna. Ät mindre ofta! Ät dig mätt när du äter!

I Mars 2013 visade SVT:s Vetenskapens värld ett program som tog upp periodisk fasta och vilka hälsofördelar diettypen 5:2 antas bära med sig.

En del anser att man bör kombinera 5:2 dieten med lågkolhydratskost för ökad effekt. Dieten passar också bra människor som äter enligt LCHF men har svårt att få resultat.

>>> Köp 5:2 fasta paket här <<<<

Det finns en intressant bok att köpa om 5:2 Dieten skriven av Michael Mosley och Mimi Spencer.
5:2 dieten bok
Beställ boken om 5:2 dieten hos Adlibris